Facturen niet betaald? Incasso inschakelen!

Als u op de administratie van een MKB bedrijf werkt, dan weet u dat het regelmatig voorkomt dat rekeningen open blijven staan. Zeker wanneer het bedrijf waar u voor werkt met consumenten te maken heeft (B2C) blijven zeer regelmatig rekeningen open staan. Mensen vergeten te betalen, of hebben simpelweg het geld niet om de rekeningen te betalen.

Ook speelt de huidige financiële crisis natuurlijk een rol in dit alles. Mensen hebben minder werk en daardoor minder inkomen. Echter de reguliere kosten blijven gewoon doorlopen. Veel bedrijven komen door openstaande rekeningen in de problemen.

Niet alleen de liquiditeit van een bedrijf komt hierdoor in het geding, maar ook kan het extra tijd kosten voor de mensen van de administratie. Bij veel bedrijven wordt dit namelijk nog steeds door de administratie gedaan. Debiteuren worden gebeld, brieven worden verzonden etc. Dit kost vaak veel tijd. U kunt ook een incassobureau inschakelen voor dit soort zaken. Alles wordt voor u gedaan op dit gebied.

Gespecialiseerde incasso bedrijven

En dat terwijl het helemaal niet nodig is om dit zelf te doen. Veel ondernemers weten niet dat het ook mogelijk is om een incassobureau in te schakelen die dit voor u gaan verzorgen. Nog minder bedrijven weten dat dit vaak helemaal niets hoeft te kosten. Er wordt namelijk vaak gewerkt met no cure no pay modellen.

Dit is een zeer interessant model omdat de kosten namelijk vaak voor de debiteur zijn. Wanneer iemand zijn rekening niet volgens de afgesproken betalingstermijn betaald, heeft een incassobureau recht om de incassokosten te heffen. Deze kosten zijn een percentage van het openstaande bedrag, met een minimum bedrag van €40,-. Ook als iemand dus een rekening van €25 niet betaald, zijn de kosten minimaal de genoemde 40,-. Het bedrijf gaat voor u aan de slag om de rekeningen betaald te krijgen. De activiteiten zijn bijvoorbeeld het versturen van brieven, het plegen van telefoontjes en enkele andere activiteiten.

Een incassobureau kan in veel gevallen zorgen dat rekeningen betaald worden. Na het incassotraject is er nog een volgende stap mogelijk. Dit is de deurwaarder. Een gerechtsdeurwaarder  heeft nog meer mogelijkheden om het geld te innen. Zo is hij bijvoorbeeld bevoegd om beslag te leggen op salaris of inboedel. Veel incassobureaus bieden deze mogelijkheid ook aan nadat het incasseren mislukt is.

Comments are closed.